Skärmklipp 2016-05-03 23.21.17

Solar Gard ® solskyddsfilm

Stäng hettan och skadliga solstrålar ute och skapa ett svalt och inbjudande inomhusklimat.

Hög kvalitet och bevisad effekt

Ingenting ger mer atmosfär och energi i ett hem än naturligt dagsljus, men ibland kan det bli för mycket av det goda. Naturligt solljus har tyvärr även sina nackdelar med bland annat oönskad värmeinstrålning och värmetoppar som påverkar bekvämligheten.

Solar Gard®s filmer reducerar solenergin med upp till 79%, minimerar en stor del av bländningen – samt ger en jämnare temperatur och en trivsammare miljö inomhus.

Solfilmen monteras på fönsterglas för att skydda mot oönskad solstrålning.

Spara energi med solfilm

För fastighetsägare blir energisparande åtgärder en allt mer prioriterad fråga. Solfilm är en isolerande fönsterfilm som bidrar till en behaglig inomhustemperatur genom att sänka värmen på sommaren och behålla den inomhus på vintern. Med solfilm på fönstren kan du därför sänka din energiförbrukning för luftkonditionering såväl som för uppvärmning, vilket både sparar pengar och skyddar miljön.

Trivsamt inomhusklimat

Med solfilm skapar du en trivsam inomhusmiljö. Solens bländande strålar och störande reflektioner på dator- och TV-skärmar minskar, samtidigt behålls insläppet av dagsljus och utsikten.

Det effektiva UV-skyddet som solfilm ger förhindrar blekning av möbler och annan inredning och förlänger därmed dess livslängd.

Solfilm och säkerhet

Solfilm ger även ett visst splitterskydd och minskar risken för skador om fönsterglasen skulle gå sönder. Dessutom går solfilm att kombinera med olika typer av säkerhetsfilm för ett mer omfattande säkerhetsskydd.

Solar Gard®s fönsterfilmer är idealiska för alla fastigheter där man vill bevara det naturliga solljuset men samtidigt minska värmeinstrålningen. Solar Gard®s fönsterfilmer är tunna, optiskt klara i flera skikt som monteras på insidan av fönstret. Energikostnaderna minskar och inomhusklimatet blir behagligare samtidigt som du slipper blekning av inredningen. Dessutom förhöjer filmen en byggnads utseende.

Solar Gard®s fönsterfilmer, som tillverkas av Solar Gard® i San Diego, är tillverkade med så kallad ”sputterteknik” med hållbara metaller som titan, rostfritt stål, koppar, guld, silver, aluminium och andra legeringar. Dessa olika kombinationer av metaller är det som ger Solar Gard® dess exceptionella solskyddsegenskaper och färger.

Solar Gard® installeras av professionella montörer och de finns i en mängd utföranden som uppfyller alla tänkbara solskyddsbehov:

 • Patenterade metalliserade filmer ger ett överlägset värmeskydd
 • Filmer med en snygg diskret eller mer reflekterande finish som passar in i de flesta miljöer
 • Tillverkade av metaller som guld, silver och brons för minskad insyn och uppvärmning
 • Håller värmen ute på sommaren och inne på vintern
 • Insynsskydd i utförandena Clear Frost, Black Opaque och White Opaque

Sentinel™ Plus Utsidesfilmer (OSW)

Solar Gard Sentinel Plus OSW-serien erbjuder dessa produkter:

 • Sentinel™ Plus 4 Mil Clear OSW
 • Sentinel™ Stainless Steel 45, 40, 25 and 15 OSW
 • Sentinel™ Plus Silver 35 and 20 OSW
 • Sentinel™ Plus SX 50 OSW

Sentinel™ Plus-filmerna är utformade som ett yttre skydd för fastigheter genom att reducera värmetoppar och bländning samt blockera skadlig UV-strålning.

Vid tillfällen då risken för att glas skulle kunna gå sönder och/eller där en försegling skulle försvåras kraftigt eller där det helt enkelt inte går att komma åt fönstrens insida är dessa väderbeständiga utsidesfilmer den perfekta lösningen.

Solar Gard®s OSW-filmer har en begränsad garanti (7 år vid vertikala och 5 år vid horisontella/lutande installationer), eftersom utvändigt monterade filmer av naturliga skäl utsätts för en mängd oförutsägbara väderförhållanden.

Sentinel™ SX 50 OSW

Sentinel™ Plus SX 50 OSW är Solar Gard®s ljusaste utsidesfilm som tillåter dagsljuset skina in samtidigt som den kontrollerar värmen från solen:

 • Den har ingen reflekterande yta (låg utvändig reflektion)
 • Stort genomsläpp av dagsljus
 • Reducerar bländning från solen
 • Hög värmereduktion

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig gärna till den bästa lösningen för just dina behov.
Kontakta oss på 070 - 799 96 97 eller info@citysakerhet.se, så återkommer vi snarast.